maanantai 12. toukokuuta 2014

South Island part 2 - Queenstown

Ja eteläsaarella jatketaan! Varotus näin etukäteen et kuvia on _paljon_ :D

Milford Soundista ajettiin siis Queenstowniin, ja illalla meil oli jonkin verran omaa aikaa. NZET kustans meille $11 "lahjakortin" Uuden-Seelannin kuuluisimpaan hampurilaispaikkaan, Fergburgeriin. Jono oli about 20 metriä putiikin ulkopuolella ja ite hampurilaisia me odotettiin reilun tunnin verran. Mut oli sen arvosta! :D Ihan rehellisesti sanottuna paras hamppari mitä oon ikinä syöny!
Parhaan illallisen jälkeen kierreltiin hetki ympäriinsä ja käytiin jätskillä, minkä jälkeen käveltiin takas motellille.

S


Seuraavana päivänä ei ollu mitään "pakollisia" aktiviteetteja, vaan kaikki oli buukannu etukäteen mitä haluu Queenstownissa tehdä. Vaihtoehtoina oli mm. Benji, water rafting, ratsastus, LOTR safari jne. Ite halusin tehdä safarin ja tottakai benji-hypyn.
Päivä siis alko Lord of the Rings-safarilla Tonyn, Natalian, Unnsteinin ja Vincentin kanssa. Ajeltiin ympäri Queenstownia ja sen lähistöjä ja käytiin paikoissa missä Sormusten Herroja oli kuvattu. Oli niiin cool kokemus!! Ja pelkästään sen parin tunnin aikana tuli otettuu melkeen 400 kuvaa heh..


Glenorchyn kirjasto :D
They're taking the hobbits to Isengard!!!!



Amon Hen, Boromirin kuolinpaikka


Treebeard!



The Oliphants passing through Ithilien
Real life hobbits
The nerd is strong in this one




Queenstown

 Safarin jälkeen meillä oli hetki aikaa panikoida motellissa, ja sit olikin jo aika lähteä hyppää benji! Käveltiin ensin keskustaan Bungy-toimistoon jossa hoidettiin vastuunvapautuspaperit sun muut "jos kuolen en haasta tätä yhtiötä oikeuteen" läpyskät pois alta, panikoitiin ja kyseenalaistettiin meiän päätöksen järkevyyttä hieman lisää ja sit hypättiin bussiin kohti ite loikkauspaikkaa.


Bungy buddies!

Oltiin siis menossa hyppäämään Nevis Bungy, 137 metrii korkee ja siten Uuden-Seelannin ja samalla eteläisen pallonpuoliskon korkein benji. Paikka mistä hypättiin on oikeestaan hytti joka roikkuu parin vaijerin varassa keskellä kanjonia, ja sinne hyttiin mentiin vaijerihissillä jossa on läpinäkyvä lattia. Ja tottakai siinä ite hytissäki oli lasilattia ihan vaan mukavuutta ja mielenrauhaa lisäämässä :D
Sää ei sattunu olee mikään mahtavin, tuuli oli aika kova ja välillä sato nii jouduttiin oottaa hyppäysvuoroa aika pitkään. Ja tosiaan se hyttihöskä heilu aikas mukavasti siinä tuulessa mikä ei kauheesti rauhottanu :D Mut ennenpitkää päästiin loikkaa ja päädyin olee eka! Siinä ku seiso sen hytin reunalla melkeen 200 metrin korkeudessa vaan kuminauha jalkojen ympärillä tuli jälleen mietittyy et 'hetkonen olikohan tää nyt niin hyvä idea' :D Mut eipä kauheesti jääny pohtimiseen aikaa ku heppu takana laski '3..2..1.. BUNGY' ja ennenku tajusin nii olin jo putoomas :D

Bungy team!

käden ajotus 10++++++





Paras kokemus IKINÄ! <3 Olin niiin ylpee ittestäni ton jälkeen ja must oikeesti tuntu et pystyisin tekee ihan mitä vaan :D Mun hypyn jälkeen ootin et Tony hyppäs ja katottii parin muun kaverin hyppy ja sit oliki vuoros seuraava järkevä aktiviteetti; Nevis Swing! Se on tavallaan keinu joka on kans vaijerien varassa kanjonin välissä, ja pudotus on 60 metrii ennenku se tekee 300 metrin kaaren. Tehtiin se kahestaan Tonyn kaa, ja vaik swing oli kans pelottava nii ei se kyl vetäny vertoja benjille :D







 Hengissä siis selvittiin molemmista pudotuksista ja hypättiin bussiin takas motellille. Illalla meil oli taas omaa aikaa ja käytiin porukalla kummitustalossa mikä oltiin löydetty edellisenä iltana. Se oli oikeesti aika pelottava ja tulin melkeen kuuroks ku kaikki ihmiset kilju mun korvaan.. :D Mut oli kuitenki tosi hauskaa!
Kummitustalon jälkeen lähettiin takas motellille nukkumaan :)



26. päivä mentiin koko porukka Gondolalla ylös Bob's Peakille ajaa pari kierrosta lugeilla. Näköala oli ihan huikee!
Lounaalle mentiin taas Fergburgeriin, ja tällä kertaa me ootettiin tilauksia vaan 45 minuuttia ;) Mut oli jälleen sen arvosta <3 Lounaan jälkeen oliki jo aika sanoo Queenstownille heipat ja suunnata kohti Wanakaa.


 

Ready to luge!


<3

Rakastuin Queenstowniin ihan totaalisesti, ja päätin et jos joskus voitan lotossa nii ostan sieltä luksuskämpän ja muutan sinne :D
Mut joo seuraavas postaukses jatketaan sit Wanakasta eteenpäin!

4 kommenttia:

  1. oj me mentiin ex-laukkahepoil ihan tismalleen samois paikois ku teki tol safaril <3<3<3 :D. me ei jaksettu jonottaa siihe hampurilaispaikkaan, mut queenstown oli kyl kaikkein ihanin paikka NZ <3. hyvää matkan jatkoo!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo kui siistii!
      Haha ois kannattanu jonottaa, totally sen arvost ;)
      Kiitos <3

      Poista
  2. Oih, Fergburger! Ne on kyllä ihan älyttömän hyviä ne hampurilaiset siellä, ja isoja!

    VastaaPoista